Hozzávalók: |
Elkészítés: |
||||||
1 db (egy kilós) füstölt csülök, 1 fej vöröshagyma, 1 kg savanyú káposzta, 4 dl tejföl, pirospaprika, őrölt bors, só (ha szükséges) |
A megmosott, szőrtelenített, kicsontozott csülköt kockára vágom (a csontot nem dobom el), zsírral kikent bográcsban zsír nélkül, pár kanál vízen, gyakran kevergetve, rázogatva megpirítom, majd ráteszem a hagymát, amellyel annak megfonnyadásáig hevítem a bogrács tartalmát. A csontot beleteszem, a megmosott, kinyomkodott és felaprított káposztát ráteszem, megszórom pirospaprikával és borssal, majd felöntöm vízzel és felforralom. Kb. két órát vesz igénybe a rotyogtatás, ha elfő a leve, apránként pótolom, a végén hozzáadom a tejfölt és még néhány percig forralom. Közben szétkotrom a parazsat, s amíg ki nem hűl a parázs, a bográcsot a helyén hagyom. Finom puha, ropogós héjú félbarna kenyérrel tálalom. Ha tetszik a recept, küldd el emilben, lájkold, +1-ezd! Ha van csepp időd, véleményt is írhatsz, nem kell regisztrálni! Ott van minden kéznél, a cím alatt. FK - Fejlődő tehetségeknek kellemes feladat, de járatlanok is esélyesek. Elkészítése közepesen időigényes.
|