recept: Csülkös káposzta, Kifőzde
Csülkös káposzta
Ennek a dokumentumnak a kiinduló oldalát itt találod: http://www.kifozde.hu

Hozzávalók:

Elkészítés:

1 db (egy kilós) füstölt csülök,
1 fej vöröshagyma,
1 kg savanyú káposzta,
4 dl tejföl,
pirospaprika, őrölt bors, só (ha szükséges)


A megmosott, szőrtelenített, kicsontozott csülköt kockára vágom (a csontot nem dobom el), zsírral kikent bográcsban zsír nélkül, pár kanál vízen, gyakran kevergetve, rázogatva megpirítom, majd ráteszem a hagymát, amellyel annak megfonnyadásáig hevítem a bogrács tartalmát.
A csontot beleteszem, a megmosott, kinyomkodott és felaprított káposztát ráteszem, megszórom pirospaprikával és borssal, majd felöntöm vízzel és felforralom.
Kb. két órát vesz igénybe a rotyogtatás, ha elfő a leve, apránként pótolom, a végén hozzáadom a tejfölt és még néhány percig forralom.
Közben szétkotrom a parazsat, s amíg ki nem hűl a parázs, a bográcsot a helyén hagyom.
Finom puha, ropogós héjú félbarna kenyérrel tálalom.

Ha tetszik a recept, küldd el emilben, lájkold, +1-ezd! Ha van csepp időd, véleményt is írhatsz, nem kell regisztrálni! Ott van minden kéznél, a cím alatt.

FK - Fejlődő tehetségeknek kellemes feladat, de járatlanok is esélyesek. Elkészítése közepesen időigényes.


Kapcsolódó anyagok: káposztába ágyazott csülök
 toros káposzta
 dédi babos káposzta

Forrás: Internetes gyűjtés és tapasztalataim eredménye.

MENÜ bezárása

Első megjelenés: 2008.11.30. Utoljára frissítve: 2008.11.30.
Utolsó megtekintés: több, mint 6 napja (2024-04-27 18:47:18 - 3.25)
Hozzászólások:

Megjegyzés a recepthez